zondag, mei 28, 2006

Hans Teeuwen

Wie vorige donderdag op ned 3 de show van Hans Teeuwen heeft gezien beseft dat we in Vlaanderen nog een tijdje moeten wachten op dergelijk talent. Er is talent in Vlaanderen. Zeker en vast. Maar aan snedigheid, gitzwarte humor, zwartgallig sarcame en lef ontbreekt het meestal.
Theo Maassen en Hans Teeuwen behoren voor mij tot de absolute top in het genre van stand-up/conferancier/one-man-show in de lage landen.
De show van donderdag was het debuut van Teeuwen. Het debuut van 12 jaar geleden. Toen zaten wij hier nog te lachen met Jaques Vermeire en Geert Hoste.
Onvergetelijk waren: roodkapje en de jonge turken, speech van de werkende mens, de bijbel - verkorte versie en de monoloog van 10 minuten over niets.
Een collega liet weten dat Theeuwen meer in instelling verblijft dan in zijn eigen pandje. Misschien moeten we maar es wat meer in Geel gaan prospecteren.
Zalig zijn de gekken en de zotten die op een podium durven staan.

1 Comments:

Blogger harlekijn said...

Geel, daaraan heb ik goede herinneringen, ooit daat toneel gespeeld met een zotte bende samen met de harmonie, laaaaaaaaaaaang geleden!!
spijtig dat ik de uitzending gemist heb, maar voorlopig ga ik eerst naar een ander filmpke zien!!!

1:12 a.m.  

Een reactie posten

<< Home